MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Nakon skoro godinu državni parlamentarci počinju s radom, na dnevnom redu čak 45 tačaka

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić zakazao je još jednu sjednicu državnog organa zakonodavne vlasti, a na čijem dnevnom redu će se naći 45 tačaka.Nakon skoro godinu dana neodržavanja redovnih sjednica državni parlamentarci 18. decembra 2019. godine napokon će se sjesti u parlamentarne klupe i početi raditi posao za koji ih skupo plaćaju građani Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zastupničkog doma PSBiH Denis Zvizdić na dnevni red redovne sjednice stavio je čak 45 tačaka koje već duže vrijeme čekaju na razmatranje zbog ranijih SNSD-ovih blokada rada državne zakonodavne vlasti.

Pred zastupnicima će se tako naći zahtjevi parlamentaraca za razmatranje Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine po hitnom postupku, Prijedloga zakona o dopuni Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima po hitnom zakonodavnom postupku, Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine po hitnom zakonodavnom postupku, Prijedloga zakona o dopuni Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine po hitnom zakonodavnom postupku i Zakona o putnim ispravama Bosne i Hercegovine po hitnom zakonodavnom postupku.

Na dnevni red stavljen je i Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu, Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama BiH te nekoliko izvještaja Kolegija Zastupničkog doma PSBiH o nepostizanju saglasnost.

Zastupnici će se izjasniti i o 27 međunarodnih sporazuma, tačnije o ratifikaciji sporazuma, memoranduma, amandmana, ugovora o kreditu i ugovora o grantu.

Među njima su i davanje saglasnosti za ratifikaciju Ugovora o amandmanu i pristupanju na Ugovor o grantu od 15.2.2011. između Bosne i Hercegovine, Vodovoda i kanalizacije Bijeljina a.d., Općine Bijeljina, Republike Srpske i Evropske banke za obnovu i razvoj za podršku projektu Bijeljina faza 2 – Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i proširenje mreže, davanje saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i OPEK-ovog Fonda za međunarodni razvoj (OFID) za Projekat autoputa na Koridoru 5c poddionica Nemila – Donja Gračanica i davanje saglasnosti za ratifikaciju Ugovora o grantu (Projekat poboljšanja energetske efikasnosti u Bolnici Zenica) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicioni grant iz Regionalnog programa za energetsku efikasnost za Zapadni Balkan (REEP).

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa