MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Nakon skoro tri mjeseca Alternativni dom kulture nastavlja sa radom

Nakon skoro 3  mjeseca Alternativni dom kulture počeo je sa radom. Ovaj novi početak obilježila je radionica pod nazivom „Kako prepoznati manipulatora“. Amra Pandžo, vođa projekta STAR, koji se bavi društvenom transformacijom i pomirenjem, kojeg između ostalog implementira Udruženje „Mali koraci“ , rekla je da je cilj projekta povezivanje mladih ljudi i razgovaranje o određenim temama koje mogu da pomognu pri razvoju kritičke misli i pomirenju  u smislu razumijevanja nekog vlastitog „ja“.

Edin Bunda, Muhamed Eščerić, Arijan Veljan i Uma Đurić čine nezavisni tim stručnjaka koji se bavi transformacijom ličnosti u psihološkom i društvenom smislu. Tim je sa učesnicima razgovarao o ličnim odnosima kada  nekog manipulišemo ili nas  neko manipuliše od nekih individua do institucija, političkih sistema i najvažnije medija.

Ekipa iz projekta STAR poručuje da vijest uvijek treba provjeriti, da li je ona po mjeri slušatelja ili je sa nekom određenom agendom. Projekat STAR podržane od strane USAID-a.

Alternativni dom kulture nastavlja sa radom po starom rasporedu i planiraju se nove aktivnosti u skorijem periodu. Iz ADK poručuju da su svi dobrodošli i željno iščekuju nova druženja.

Trend radio/Lajla Žalić

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa