MARKETING

Nakon višegodišnje pauze raspisan konkurs za prijem novih 108 policajaca u USK

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) raspisalo je konkurs za prijem 108 novih policajaca.

U javnom konkursu, koji je na službenoj stranici Vlade objavljen 30.11.2021. godine, jasno su naglašeni i uvjeti (opći i posebni) potrebni za prijavu, kao i koje dokumente treba priložiti uz prijavu.


Novi Pravilnik za prijem policajaca i policajki Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona donijelo je u oktobru ove godine, što je bilo potrebno kako bi bio raspisan konkurs za prijem novih 108 policajaca u krajiški MUP.

Različite su izmjene u odnosu na raniji, a jedna od najvažnijih je viši nivo transparentnosti prilikom prijema kandidata u čin policajac. Transparentnost se ogleda u tome što je Ministarstvo imalo obavezu da sačini listu od 300 pitanja koja su objavljena na službenoj stranici MUP-a, a kandidatima će prilikom pismenog dijela ispita biti postavljeno 35 pitanja, sa opcionalnim odgovorima, od kojih će samo jedan biti ispravan.

Prijaviti se mogu kandidati od 18 do 27 godina starosti, bez obzira na spol. Kandidati će prolaziti različite ispite, od ispita općeg znanja, pa do onog o fizičkim sposobnostima.

Izvor:RTVUSK

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo