MARKETING

Naša stranka: Gašenje NK Krajišnik je rezultat načelnikovog budžeta

Povodom informacija da bi moglo doći do gašenja seniorskog pogona NK Krajišnik, sopćenjem za javnost oglasio se OO Naše stranke Velika Kladuša u kojem se kaže:

“Vijest o gašenju seniorskog pogona Nogometnog kluba Krajišnik je tragična za ljubitelje sporta u Velikoj Kladuši, ali nije iznenađujuća. Klub vijećnika Naše stranke je upozoravao na ovaj scenarij još u januaru kada je Općinsko vijeće razmatralo nacrt budžeta za 2022. godinu.

Podsjećamo, načelnik je u budžetu za ovu godinu umanjio grant za Sportski savez, iz kojeg se velikim dijelom finansira i NK Krajišnik, za čak 55 posto. Klub vijećnika Naše stranke je uložio prijedlog, a potom i amandman na budžet, da sredstva za ovu namjenu ostanu barem na nivou prošlogodišnjih. U obrazloženju smo upozorili predlagača da će planirano umanjenje granta Sportskom savezu dovesti do gašenja velikog broja sportskih kolektiva u Velikoj Kladuši, uzevši u obzir jako tešku situaciju kroz koju sport prolazi u posljednje dvije godine.

Na naša upozorenja i prijedloge načelnik se oglušio, te je proglasio budžet u kojem su sredstva za Sportski savez srezana za 100 hiljada KM ili 55 posto u odnosu na godinu ranije. Rezultat takve odluke je gašenje seniorskog pogona NK Krajišnik, najstarijeg sportskog kolektiva u Velikoj Kladuši, a u ništa boljoj situaciji nisu ni mnoga druga sportska društva.

Ovom prilikom naglašavamo da se NK Krajišnik još uvijek može spasiti. Novca u budžetu ima, zbog poskupljenja i rekordne naplate PDV-a, čak i više nego ranije. Zbog toga nam je još teže shvatiti zašto je načelnik dozvolio da se simbol kladuškog nogometa nađe u kritičnoj situaciji”, kaže se u saopćenju Naše stranke.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo