Danas je u organizaciji velikokladuškog Općinskog odbora Naše stranke, održana press konferencija na kojoj je predstavljen novi član stranke Jasmin Hušić. Moderator konferencije bio je predsjednik Općinskog odbora Amir Purić, a pored Jasmina Hušića današnjem događaju prisustvovao je Edin Forto predsjednik Naše stranke, kao i Alen Girt predsjednik Nadzornog odbora.

U uvodnom obraćanju Amir Purić je izrazio zadovoljstvo što se Jamin Hušić priključio stranci, a istakao je i da će to biti veliko kadrovsko pojačanje za samu stranku.

Nakon njega prisutnima se obratio Hušić, koji je istakao da je u Našoj stranci prepoznao političku stranku i energiju koja je potrebna da bi se izvršile neophodne promjene u BIH.

„Iako sam kao bivši kandidat za načelnika općine imao ponude od mnogih političkih stranaka, odlučio sam se za Našu stranku jer smatram da je ona politička opcija koja mi trenutno najviše odgovara, a pogotovo rad  lokalnog rukovodstva koje se sve ovo vrijeme zalaže za afirmaciju istine, što je u današnjim političkim okolnostima vrlo rijetko“, rekao je Hušić.

Poslije Jasmina Hušića, prisutnim novinarima se obratio predsjednik Naše stranke Edin Forto, koji je rekao da je vrlo zadovoljan što je stranci pristupio novi član Jasmin Hušić. „Posebno mi je drago da nam je pristupio čovjek koji se zalaže za nulti stepen tolerancije na korupciju, što je i generalno opredjeljenje Naše stranke“, istakao je Forto.

Nakon samog obraćanja uslijedila su novinarska pitanja i odgovori, koja su se uglavnom odnosila na trenutne političke prilike u BIH i Velikoj Kaduši.

M. Sarajlija/Trend radio