MARKETING

Naša stranka Velika Kladuša: ZAVNOBIH je naš temelj i inspiracija

Čestitku povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, svim Krajišnicima i Krajiškinjama uputio je Amir Purić, član predsjedništva Naše stranke.

„Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBIH) je izraz mudrosti i vizije antifašističkog pokreta da, bez obzira na naše različitosti, možemo i moramo stvoriti društvo jednakih šansi za sve. Odluka naših predaka da stvore modernu državu, izražena kroz Rezoluciju ZAVNOBIH-a i Deklaraciju o pravima građana BiH, u uvjetima kada se svijet nalazio pred najvećom opasnošću u svojoj historiji, obavezuje i današnje generacije da predano rade na očuvanju i izgradnji BiH prema viziji ZAVNOBIH-a.

Danas, kada uvjeti u svijetu postaju sve složeniji, potrebna nam je mudrost vijećnika ZAVNOBIH-a da gradimo mostove povjerenja među narodima i građanima Bosne i Hercegovine, kako bismo očuvali njen multikulturalni identitet i bogatstvo različitosti, istovremeno gradeći moderno društvo u kojem će svaki pojedinac moći ostvariti svoj puni potencijal.

Sa sjećanjem na vijećnike ZAVNOBIH-a i odlučnošću da nastavimo njihovim putem, čestitamo vam Dan državnosti Bosne i Hercegovine“, stoji u tekstu čestitke predsjednika Općinskog odbora Naše stranke u Velikoj Kladuši.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo