MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine USK-a i izbor delegata u Dom naroda

Dopredsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) iz prethodnog mandatnog saziva i novoizabrani zastupnik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) Nisvet Jusić potvrdio je današnji nastavak konstituirajuće sjednice, kao i biranje delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

“Tehnički dio nastavka konstituirajuće sjednice Skupštine USK zakazan je za 14 sati, dok će njemu prethoditi sastanak Kluba Bošnjaka. Tako bismo na današnjoj sjednici trebali izabrati rukovodstvo kantonalne skupštine, a ono zbog čega smo posebno morali definirati današnji nastavak konstituirajuće sjednice je izbor delegata u Dom naroda kako bismo ispoštovali zakonski rok u kojem se taj posao mora završiti”, izjavio je Jusić.

Prvi dio konstituirajuće sjednice, na kojoj su samo potvrđeni skupštinski mandati, održan je još 14. novembra. Od tada nema zvaničnih informacija o imenima delegata za Dom naroda, kao ni političkim opcijama koje bi trebale formirati vlast u tom kantonu.

Podsjetnik, po osam zastupnika u novom kantonalnom skupštinskom sazivu imaju Stranka demokratske akcije (SDA) i Narodni evropski savez (NES). Socijaldemokratsku partiju (SDP), Pokret za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK) i Demokratsku frontu predstavljat će po tri zastupnika. Narod i pravda participira za dva predstavnička mjesta, dok Laburistička stranka, Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i Naša stranka imaju po jednog zastupnika.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa