MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Nastavak sjednice Predstavničkog doma PSBiH

Danas je nastaak sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koja je prekinuta prošlog petka.

Poslanici bi trebali razmatrati zahtjev dopredsjedavajućeg Doma Denisa Zvizdića (Stranka demokratske akcije – SDA) da se dopuna Zakona o porezu na dodatu vrijednost razmatra po hitnom zakonodavnom postupku.

Dopuna zakona tiče se pomijeranja roka za uplatu PDV-a, a kako je navedeno u cilju ublažavanja efekata ekonomske krize i drugih poremećaja u ekonomiji BiH potrebno je donijeti privremenu odluku o pomjeranju roka za podnošenje prijave za plaćenje PDV-a do posljednjeg radnog dana u mjesecu, na period koji ne može biti duži od 90 dana. Izmjena predviđa i da Vijeće ministara BiH može produžiti rok na dodatnih 90 dana.

Namjera je ublažiti ekonomski udar na privredne subjekte u BiH i radnike, s obzirom na to da će oni biti najpogođeniji ekonomskom krizom uzrokovanom pandemijom koronavirusa te omogućiti normalno poslovanje preduzeća i privrednih subjekata u BiH i olakšati im opstanak na tržištu.

Izvor: bhrt

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa