MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Nastavak suđenja u predmetu Novalić i ostali, u sud dopremljeni sporni respiratori

Saslušanjem dva svjedoka odbrane Fahrudina Solaka, danas je u Sudu Bosne i Hercegovine nastavljeno suđenje premijeru Federacije Bosne i Hercegovine Fadilu Novaliću i ostalima u vezi sa nabavkom 100 kineskih respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM.

u Sud Bosne i Hercegovine su stigli i sporni respiratori, koji bi trebalo da budu prezentovani u sudnici.

Na prošlom ročištu je nastavljeno izlaganje nalaza Leandra Pekija, biomedicinskog inženjera i stručnjaka za medicinske aparate.

Osim Novaliću, sudi se ministrici finansija Federacije BiH Jelki Milićević, nekadašnjem direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku preduzeća “Srebrena malina” Fikretu Hodžiću zbog sporne nabavke 100 kineskih respiratora.

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja, te primanjem nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Optužnica ih tereti i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Milićević je optužena za nesavjestan rad u službi.

IZVOR: BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa