MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Nedim Sladić niže uspjehe, stiglo novo priznanje u Engleskoj: “Zaključujem semestar s pobjedom”

Još veći je ponos, a ujedno i moja još jedna pobjeda, dobiti iskrene čestitke svojih profesora koji su ti predavali i koji će ti predavati u narednih 4 do 6 mjeseci i čuti riječi da su ponosni na mene i moja postignuća, rekao je.

Mladi bh. meteorolog Nedim Sladić osvojio je novo priznanje i to na Univerzitetu u Ridingu. To znači da je, kako je pojasnio u svojoj objavi na Facebooku, odnio titulu najboljeg prognozera u kategoriji master studenata.

On je kazao da je to mala, ali za njega velika pobjeda koja ide u Bosnu i Hercegovinu:

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

– Najprije želim da izrazim najiskreniju zahvalnost i da kažem jedno veliko hvala za sve lijepe i pozitivne riječi koje su uslijedile nakon sedme sedmice od mog učešća u meteorološkom natjecanju koju smo igrali ovog semestra u sklopu mog Master studija na Univerzitetu u Readingu i gdje su se pored mene takmičili brojni dodiplomci i master studenti iz različitih dijelova svijeta, a među njima i naš profesorski kadar. Moram priznati da me je iznenadila velika zainteresovanost, kako medija, tako i ljudi u mojoj listi prijatelja. Također, od sedme sedmice (novembar) do danas uložio sam puno truda i volje kako bih očuvao svoje prvo mjesto. Danas, zadnjeg dana prvog semestra, uslijedili su finalni rezultati i nagrade.

Pobjednik iz BiH

Rezultati nisu dostupni zbog problema sa serverima javno, ali mi smo ih vidjeli danas na vremenskoj i klimatskoj diskusiji. NSBHWF, pseudonim pod kojim sam se predstavljao na ovom natjecanju, ostvario je 425 bodova. Ovim putem, čast, ponos i zadovoljstvo mi je istaknuti da sam u jesenjem semestru osvojio najviše bodova u prognoziranju vremena širom svijeta i tako odnio titulu najboljeg prognozera u kategoriji master studenti. U ukupnom poretku od 48 natjecatelja (sve kategorije), plasiran sam na visokom 2. mjestu, odmah iza profesora sa višedecenijskim iskustvom u akademiji i industriji, nevjerovatnim i bogatim CV-em te desetinama objavljenih naučnih radova. Današnji dan smatram ključnom fazom ka prepoznavanju vlastitog značaja cjelokupnih vrijednosti i mojoj težnji ka validnoj aktualizaciji te time čiste savjesti stavljam pečat da zadnjih šest godina koliko se pojavljujem u medijima, iako bez većih resursa za rad i učenje, svoj posao sam radio punog srca, časno, objektivno, odgovorno i maksimalno pošteno – onako kako to i treba dolikovati. Weather Game, natjecanje za koje sam se odlučio 30.09.2022. je upravo trebao to i dokazati. Dva mjeseca kasnije, dokaz je tu i oduševljenje neću da krijem.

Danas, univerzitet broj 1. u Europi, a posebno odsjek za meteorologiju koji do septembra 2022. godine nije imao niti jednog redovnog studenta iz Bosne i Hercegovine je dobio pobjednika upravo iz Bosne i Hercegovine. Čuti ime i prezime pravilno izrečeno, pa čak i sa afrikatom u prezimenu za koji su se posebno potrudili da izvježbaju, kao i ime zemlje iz koje dolazim stvorio je poseban osjećaj ponosa i sreće na mom licu.

Čitanja brojnih materijala

Još veći je ponos, a ujedno i moja još jedna pobjeda, dobiti iskrene čestitke svojih profesora koji su ti predavali i koji će ti predavati u narednih 4 do 6 mjeseci i čuti riječi da su ponosni na mene i moja postignuća, pogotovo od profesora koji i dalje radi za Britansku meteorološku službu (UK Met Office).

Ujedno, ovo je dijelom i moja povratna, ali suptilna poruka na svo nipodaštavanje i belittleing koji se dešavao godinama unazad. Inatiti se ne valja. Ako možeš podržati nekoga, podrži. Ako ne možeš, izmakni se i ne čini štetu. Uostalom, sve se u životu vrati kao bumerang – najčešće kad se najmanje nadamo.

Zaključujem danas prvi semestar s pobjedom. I još malim nizom istih u protekla hektična dva mjeseca u kojem sam iščitao materijala koliko za četiri godine univerzitetskog obrazovanja.

U iskrenoj nadi da i idući donosi još više njih. I onih malih, i onih velikih. 2023. je iza ugla – godina u kojoj konačno trebam ostvariti svoj san.

“Rabbi zidni ilma” – Gospodaru, Ti mi znanje uvećaj! (Ta-ha, 114) – napisao je.

IZVOR: avaz.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa