MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Nema odgovora iz Općine na upit o posječenom drveću u parku

Prije nekoliko dana građane Velike Kladuše je neprijatno iznenadio prizor posječenog drveća u gornjem dijelu Gradskog parka. Nakon ovoga službeno smo se obratili Kabinetu općinskog načelnika u kojem smo tražili objašnjenje zbog čega je došlo do sječe stabala starih nekoliko desetljeća. Do današnjeg dana nismo dobili odgovor na pitanje koje zanima većinu građana Velike Kladuše.


Najmanje što su nadležni u općini trebali uraditi jeste upoznati javnost zbog čega je došlo da ovog čina, bez obzira da li je to urađeno zbog starosti stabala i mogućeg ogrožavanja prolaznika, kao što se spekuliše. U sve ovo se ne uklapa činjenica da je uklonjeno preko deset stabala, pa se sa pravom postavlja pitanje da li su sva stabla bila oboljela.
Šta god da je razlog za ovaj čin, građani imaju pravo znati zbog čega se to desilo jer se radi o drveću koje godinama ukrašava park.
Ovaj slučaj samo je jedan u nizu pooteza za koje nadležni smatraju da ne trebaju obavještavati javnost, pa makar se radilo o masovnoj sječi drveća i skrnavljenju Gradskog parka.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa