MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Nermin Ogrešević: Krajina mora biti motor razvoja BIH

Sinoć je na velikokladuškom Starom gradu održano javno predstavljanja kandidata NES-a za predstojeće izbore, čime je ova stranka zvanično i počela svoju predizbornu kampanju. Velikom broju članova i simpatizera NES-a obratili su se nosioci lista za sva tri nivoa vlasti na kojima ova stranka učestvuje na predstojećim izborima.


Prvo obraćanje imao je Jasmin Emrić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BIH. Emrić se dotakao brojnih izazova sa kojima se država susreće posljednjih mjeseci, a istakao je između ostalog da će se ova stranka isključivo zalagati za za evropsku i prosperitetnu BIH po mjeri svih njenih građana.


Nakon Emrića za govornicu je izišla Ilda Alibegović nositeljica liste za Predstavniči dom Federalnog parlamenta, koja je istakla da se mora prekinuti sa pričama i stvaranju animoziteta između Krajine i Sarajeva, jer Krajina se treba razvijati kao i ostali dijelovi BIH i po tom pitanju u budućnosti se ne smiju dešavati nikakve polarizacije.


Aktuelni premijer i nosilac liste za Skupštinu kantona Mustafa Ružnić, tokom obraćanja govorio je o brojnim izazovima sa kojima se aktuelna vlada susretala u proteklom periodu.
“U protekle skoro četiri godine urađeno je mnogo na konsolidaciji budžeta, uspijeli smo dostići zaostatke kod isplata plata budžetskih korisnika, oko 20 miliona KM uloženo je u privredu, dosta smo uložili u poljoprivredu, obrazovanje i ostale djelatnosti. Ukoliko dobijemo povjerenje u naredne četiri godine, ova ulaganja će biti veća a poseban akcenat biće ulaganje u zdravstveni sistem”, istakao je Ružnić.


Pri kraju tribine prisutnima se obratio Nermin Ogrešević,predsjednik NES-a, koji je istakao da stranka nastavlja svoj put, a da će prioritet u narednom periodu biti ubrzavanje brojnih infrastrukturnih projekata na području USK. “Sve će ovo biti mnogo lakše ostvariti kada postanemo dio parlamentarne većine, na državnom i federalnom nivou. Naše su ambicije da budemo dio i izvršne vlasti na federalnom nivou, a samim tim će se stvoriti pretpostavke za ravnomjerniji razvoj cijele Federacije”, rekao je predsjednik NES-a Nermin Ogrešević. Predsjednik Ogrešević na kraju je pozvao birače da svoj glas za Predsjedništvo BIH daju kandidatu Denisu Bećireviću.


Na samom kraju prisutne je pozdravio i predjednik Općinske organizacije NES-a Velika Kladuša i kandidat za Skupštinu USK Sabahudin Koštić, koji je pozvao birače da svoj glas daju ovoj političkoj stranci.


Nakon predstavljanja u Velikoj Kladuši, NES narednih dana nastavlja sa predstavljanjem kandidata i u ostalim gradovima i općinama Kantona a nakon toga i u drugim dijelovima BIH.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo