MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

NES Velika Kladuša: Ćufurović i Kudić umjesto odgovornosti pričaju o NES-u

Povodom saopćenja OOSDA Velika Kladuša, saopćenjem su se oglasili iz OO NES Velika Kladuša:

“Umjesto korektnog izvinjenja vlastitom članstvu zbog kontradiktornih saopćenja u samo 24 sata, predstavnici vrha SDA Velika Kladuša sastavili su saopćenje puno mržnje prema Narodnom evropskom savezu i našem članu Adisu Džaniću.

Da nije kleveta, nebuloza i rijetko viđene količine gnjeva, čitav tekst bi se mogao nazvati šupljom pričom koja nije dorasla ni vremenu, ni trenutku.

Prije svega, Adis Džanić u gostovanju u programu TV Hayat, niti jednom riječju nije prozvao članstvo SDA Velike Kladuše. Decidno je naveo da su problem dva čovjeka – Asmir Ćufurović i Husnija Kudić koji su, zbog svojih interesa i bez podrške svoga članstva (a, vrlo brzo se moglo čuti sa svih strana i bez podrške vrha svoje stranke) odlučili da za zajedničkog kandidata u ime OO SDA Velika Kladuša podrže kandidata Naše stranke. Dakle, nakon što je g. Džanić vrlo jasno i konkretno iznio svoje mišljenje, ne možete na račun njega i NES-a, klevetom da je iznio laž, oprati obraz pred svojim članovima koje ste pošteno izblamirali u protekla dva dana.

I ovaj odgovor na vaš tzv. demant koji ne demantuje ništa, upućujemo isključivo pomenutom dvojcu, a nikako članstvu SDA.

Vaša konstantna priča o NES-u s tolikom mržnjom i stalno spominjanje Cazina kao najveće prijetnje, najviše podsjeća na ratnu “autonomašku” retoriku i krajnje je vrijeme da prestanete s istom. 

Niti Velikom Kladušom može vladati bilo ko drugi osim Kladušana, niti je nekom u interesu da rješava naše probleme osim nas samih.  

Vaša tumačenja NES-a jednostavno nemaju zdrave logike, a svi pokušaji da ljude iz NES-a proglasite najvećim neprijateljima ovog naroda, osim što najviše govore o vama, truju nepotrebno javni prostor.

Mi vas pozivamo na rad, natjecanje u konkretnim djelima, normalnu i demokratsku kampanju i ne znamo zbog čega se takve plašite? Možda zato jer vi, Kudiću i Ćufuroviću, nikada u životu niste radili na takav način? Ili zato jer vam je uvijek bilo najbolje da je SDA u Kladuši nemoćna i malena pa ste godinama samo vi, jedni isti, na isplativim funkcijama? 

Nije NES kriv što ste osramotili svoje članove, naljutili svoje lidere iz Sarajeva koji su se morali ograđivati od vaših odluka i što ste bili u protekla dva dana predmet kritika javnosti. Krivi ste vas dvojica i budite barem jednom pošteni pa podnesite odgovornost za vlastite promašaje.

Ova saopćenja, narod će u konačnici nazvati međusobnim prepucavanjem i zato ne očekujte našu pažnju ubuduće. Vrlo rado ćemo vam odgovarati i nazvati stvari pravim imenima, ali onda kada vaši istupi budu ovako niski, a iskreno se nadamo da vam članstvo SDA i Centrala neće tolerisati ubuduće ovakve ispade”, kaže se u saopćenju OO NES-a Velika Kladuša.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa