MARKETING

Neslavni rekord: Njemačka zabilježila više od 50.000 novozaraženih koronom za dan

Njemačko tijelo za javno zdravstvo, Institut Robert Koch (RKI), javio je danas da je zemlja po prvi put prešla 50.000 novih dnevnih slučajeva zaraze koronavirusom.

Zdravstvene ustanove u Njemačkoj prijavile su 50.196 novih slučajeva u posljednja 24 sata. Tijelo za javno zdravstvo također je registriralo 235 novih smrtnih slučajeva od poljedica zaraze koronavirusom.

Institut je ranije u srijedu izvijestio o 39.676 novih slučajeva, što je također bio rekord, a sve veći broj slučajeva uzbunio je najviše njemačke zdravstvene dužnosnike, ali i političke čelnike, javlja DW.

Virolog Christian Drosten rekao je da bi zemlja mogla svjedočiti o još 100.000 smrtnih slučajeva od virusa i pozvao na hitnu akciju. Kancelarka Angela Merkel zagovara razgovore s državnim premijerima kako bi se dogovorio “brz i jedinstven odgovor” na krizu.

Neki dijelovi zemlje vrše veći pritisak na nevakcinirane građane, a u Berlinu će se od ponedjeljka zahtijevati potvrda o vakcinaciji ili o prebolovanoj koroni za osobe koje ulaze na javna mjesta poput restorana, teretana i frizera.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo