Neum u infrastrukturu i uređenje obale za ovogodišnju turističku sezonu ulaže 700 hiljada KM

Neum u infrastrukturu i uređenje obale za ovogodišnju turističku sezonu ulaže 700 hiljada KM. Iako će predsezona biti lošija od planirane zbog rata u Ukrajini, očekuje se rekordan broj domaćih gostiju stavljanjem u funkciju nove ceste Stolac – Neum.Načelnik Neuma Dragan Jurković kaže kako se zna da je turizam u Neumu osnovna djelatnosti i da se zbog toga svake godine trude gostima omogućiti što kvalitetniji i sadržajniji boravak.Trenutno su u toku dva konkursa za rekonstrukciju dvije ulice, koje trebaju biti završene do .1. maja, a na ovaj način u saradnji sa hotelijerima rješavamo uređenje grada i podižemo kvalitetu sadržaja”, kaže Jurković.

Također uređujemo plaže i plažne prostore, te završavamo sa farbanjem ograda na šetnici. Na mjesto gdje je do sada bila štandovska prodaja nabavljamo 27 identičnih kućica, za koje smo već potpisali ugovor, tako da više neće bili šaroliki štandovi, nego jednolični koje je lijepo vidjeti”, objašnjava nam načelnik Neuma.

Vrijednost svih infrastrukturnih radova i uređenje obale za ovogodišnju turističku sezonu kaže, Jurković oko 700 hiljada KM. Međutim uprkos svom trudu, predsezona je daleko lošija od očekivane, jer su zbog rata u Ukrajini mnogi Poljaci svoje rezervacije otkazali dok je dolazak ostalih još neizvjestan.

Izvor: Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo