MARKETING

Nezadovoljni navijači PSG-a izviždali Mbappea na meču protiv Strasbourga

Dok se PSG prije utakmice sa Strasbourgom pripremao za prazničnu atmosferu u kojoj je prije početka susreta predstavio pojačanja i ekipu navijačima na Parku prinčeva, malo ko je očekivao da će se s tribina čuti zvižduci, što je bio slučaj kada je zvanični spiker prozvao Kyliana Mbappea.

Dio navijača parsikog kluba izrazio je svoje nezadovoljstvo zbog odbijanja Francuza da potpiše novi ugovor s klubom, te zbog pojednih medijskih najava da već sada želi napustiti PSG nezadovoljan dolaskom Lionela Messija.

Zbog toga je stigla neočekivana reakcija s tribina, što je dodatno povećalo napetost i sumnju da je Mbappeova budućnost na Parku prinčeva itekako neizvjesna.

Real Madrid je glavni kandidat za njegovo dovođenje, ali problem je visoka odšteta od 150 miliona koju je postavio PSG.

S druge strane, Mbappeu ističe ugovor narednog ljeta i kao slobodan igrač moći će napustiti Parižane, te je i kod njih prisutna velika dilema da li ga je bolje unovčiti već sada.

Trener Mauricio Pochettino i predsjednik Nasser Al-Khelaifi insistiraju na tome da će Mbappe ostati, ali finansije i reakcija navijača mogli bi ih natjerati da ponovo razmisle.

Na kraju, Mbappe je ostao pribran nakon zvižduka koje je doživio te je golom i asistencijom pomogao svom timu da pobijedi 4:2 protiv Strasbourga.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo