MARKETING

Nezapamćena igračka kriza u Chelseaju, čak pet bitnih igrača želi napustiti klub

Čak pet nogometaša želi napustiti londonski Chelsea tokom ljetnog prijelaznog roka, navode engleski mediji koji otkrivaju da situacija u ovom klubu nakon odlaska Romaba Abramoviča nije bajna.

Iako se činilo da je kriza u Chelseaju stvar prošlosti i da će stvari novim vlasnikom Toddom Boehlyjem krenuti svojim putem, čini se da je klupska struktura ozbiljno uzdrmana i čelnici kluba će teško pronaći način da s trenutnim igračkim kadrom održe visoke ambicije koje imaju.

Naime, iako je klub doveo Koulibalyja iz Napolija i Sterlinga iz Manchester Cityja, pet igrača ovog ljeta želi napustiti Stamford Bridge i karijeru nastaviti u nekoj drugoj sredini.

Prije svega se to odnosi na bekove Azpilicuetu i Alonsa, koji su već duže vrijeme na meti Barcelone, a nezadovoljan minutažom novi klub želi pronaći i Amerikanac Christian Pulišić. Također, u novi klub bi rado otišao i njemački napadač Timo Werner, a listu od pet nezadovoljnih igrača kompletira Ziyech.

Zbog situacije u klubu i loše atmosfere koja se stvara među igračima, nakon poraza od Arsenala rezultatom 4:0 menadžer tima Thomas Tuchel rekao je da se situacija što prije mora promijeniti i da bi klub trebao riješiti mnoga pitanja na koja trenutno nema odgovor.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo