MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

‘Ništa novog nema, ali je atmosfera dobra’

U Sarajevu bi 14. novembra trebao biti održan Kolegij oba doma PSBiH, na kojem će se razgovarati o formiranju Vijeća ministara BiH, dok će izmjene Izbornog zakona biti tema ekspertnih timova HDZ-a BiH i SDA, odlučeno je u Mostaru na sastanku delegacija tih stranaka. Dogovoren je svojevrstan zajednički nastup dviju stranaka u pojedinim sredinama na predstojećim lokalnim izborima gdje Hrvati i Bošnjaci čine manjinu. Ipak, i dalje je vidljivo da ima puno oprečnih stavova kada je riječ o putu naše zemlje u NATO i izmjenama izbornog zakonodavstva.

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine Dragan Čović sastali su se jučer u Mostaru s izaslanstvima, te kazali kako su približili stavove i da će raditi na ubrzanju formiranja vlasti.

Nakon dvosatnog sastanka predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine Dragan Čović je kazao kako su današnji razgovori u Mostar bili otvoreni i prijateljski.

Zahvalivši se izaslanstvu SDA na dolasku u sjedište HDZ-a BiH u Mostaru Čović ističe kako su razgovori korak ka optimizmu. Ističe kako je otvoreno mnogo tema i kako su stavovi ovih stanaka uvelike približeni, te da ima jako puno stvari oko kojih trebaju da se dogovore.

Zajednička želja obje stranke je da se što prije uspostavi vlast na nivou BiH, jer kako Čović ističe BiH još ima šanse za Euroatlantski put.

Stavovi su različiti, kako ističe i kada je u pitanju ANP, jer SDA smatra da to mora biti uvjet za formiranje vlasti, dok HDZ BiH to ne smatra uvjetom.

Izetbegović naglašava kako je potrebno pronaći neki kompromis u ovoj godini, jer nijedna strana ne može uvjetovanjem postići svoj cilj.

Izvor: federalna.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa