MARKETING

Ništa od ukidanja akciza na gorivo, sjednica otkazana

Otkazana je danas planirana sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH koja je po hitnoj proceduri trebala razmatrati Izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost i Izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o izmjenama zakona o akcizama BiH.

Na sjednicu nije došao niko od srpskih delegata.

Podsjećamo, Predstavnički dom i Dom naroda državnog parlamenta ranije su usvojili ova dva zakona, ali u različitim tekstovima, pa je bilo potrebno usaglasiti ih između dva doma.

Nakon otkazivanja novinarima se obratio predsjedavajući Doma naroda PS BiH Nikola Špirić.

“Sjednica nije održana jer nije bilo kvoruma, čak nisu došli ni svi oni delegati koji su potpisali zahtjev za održavanje hitne sjednice što mi daje za pravo da kažem da je tako ozbiljne stvari unazad šest mjeseci pratilo politikanstvo, jer je opozicija vodila izbornu kampanju”, rekao je Špirić.

Dodao je da ono što može da uradi jeste da zakaže novu sjednicu Kolegija i da zatraže zajednicu sjednicu Kolegija oba doma.

“Čini se da nije svrsihodno dva dana nakon izbora da jedan i drugi dom odlučuju o tako bitnim stvarima za budući saziv Vijeća ministara i oba doma Parlamentarne skupštine”, rekao je Špirić.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo