MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Njemačka pred valom popuštanja restrikcija

Njemačka vlada i predstavnici saveznih pokrajina dogovorili su načelno popuštanje mjera u borbi protiv pandemije koronavirusa s mogućnošću ponovnog pooštrenja u slučaju porasta broja zaraženih, javljaju njemački mediji u srijedu.

Prema nacrtu prijedloga, o kojem danas raspravljaju njemačka vlada na čelu s kancelarkom Angelom Merkel i premijeri saveznih pokrajina, na koji se poziva nekoliko medija, savezna vlada u najvećoj mjeri saveznim pokrajinama prepušta donošenje odluka o daljnjem popuštanju mjera.

“Radi se o drugom velikom valu ukidanje restrikcija”, stoji u dokumentu.

Tako bi trebala popustiti ograničenja u sektoru obrazovanja, maloprodaje i sporta. Razmak od najmanje 1,5 metara vrijedi do daljnjeg, a velike manifestacije su i dalje zabranjene do kraja augusta.

Učenici bi do kraja školske godine trebali ponovno pohađati nastavu, ali još nije odlučeno u kojem obliku i uz koje mjere.

Saveznim zemljama je prepušteno samostalno djelovanje kad je u pitanju otvaranje restorana, hotela, darova, diskoteka, sajmova, bazena i fitnes klubova.

“Otvaranje ovih objekata u odgovornosti je saveznih pokrajina, a u pozadini svake odluke mora biti aktualno stanje vezano uz širenje zaraze”, stoji u dokumentu.

Kako nadalje proizlazi iz dokumenta, popuštanje može toliko dugo ostati na snazi dok u jednom okrugu broj novozaraženih u roku od sedmicu dana ne prelazi brojku od 50 osoba na 100.000 stanovnika.

Izvor:N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa