NK „Zvijezda” Midž Hit pobjednik Youth cupa Banja Luka 2022

Iza mlađih pionira i pčelica NK „Zvijezda” Midž Hit je i više nego uspješan vikend . Ekipa dječaka 2010. godište, te ekipa djevojčica i dječaka 2011. godište uzeli su učešće na eminentnom turniru Youth cup Banja Luka 2022.

U iznimno jakoj konkurenciji ekipa iz Srbije, Slovenije i BiH ekipa NK „Zvijezda“ Midž-Hit  2010. godište osvojila je prvo mjesto. Zlatni dječaci su prvo u polufinalu bili bolji od ekipe  Borca iz Banja Luke rezultatom 1:0, da bi u finalu savladali još jednu ekipu iz Banja Luke,  Spartak 2013,  također sa 1:0. S obzirom da se turnir igrao 3 dana i da su dječaci svaki dan putovali na relaciji Velika Kladuša-Banja Luka ovaj osvojeni trofej je pravi podvig talentovanih Kladuščana.

Odličan rezultat ostvarila je i ekipa dječaka i djevojčica 2011. godište. U jakoj konkurenciji  uspjeli su osvojiti odlično treće mjesto pobjedom protiv ekipe FK ” Rudar” iz Velenja. Regularni dio utakmice je završen neriješeno 1:1, a više spretnosti i koncentracije prilikom izvođenja penala pokazala je ekipa NK „Zvijezda“ Midž-Hit i zasluženo osvojila treće mjesto u ovom uzrastu.

Za ekipu 2010 godište igrali su:

Ensar Grahovic, Sajdin Čaušević, Ponjavić Almin, Damel Šabić, Davud Abdić, Arnes zulić, Eldar Orascanin i Ernad Hrncic.

Za ekipu 2011. godište igrali su:Nedžada Rošić, Amsal Ćejvanović, Arman Buljubašić, Malik Rošić, Farah Abdić, Eldar Šuvić, te od četvrtine finala Erol Velagić.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo