MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

NK “Zvijezda Mladost” pobjednik “Piksi kupa 2023” na Jahorini

Proteklog vikenda završen je 16.tradicionalni “Piksi Kup 2023” u organizacije Škole Fudbala “Piksi” sa Pala na Jahorini. Učešće je uzelo 120 ekipa iz preko 50 klubova i škola iz regije. Turnir je opravdao očekivanja, a kao i svake godine vidjeli smo velike fudbalske talente u svih 10 starosnih kategorija. Osim nogometnog nadmetanja, cilj ovog turnira je bilo druženje i sklapanje novih prijateljstava te upoznavanje ljepota i prirode bosanske planinske ljepotice Jahorine. Prema izvještajima struke ove godine su mladi talenti prevazisli očekivanja.

NK “Zvijezda Mladost” je na ovom turniru nastupio sa dvije miješane selekcije, 2010. i 2009. godište ostvarivši odlične rezultate.

-U kategoriji 2010. godišta “Zvijezda Mladost” je osvojila je prvo mjesto pobjedom u finalu protiv ekipe NK “Mostar”, a titulu najboljeg igrača ponio je “Zvijezdin” Arnes Zulić.
-U kategoriji 2009. godište “Zvijezda Mladost” je osvojila još jedno prvo mjesto, ponovo pobjedivši u finalu vršnjake NK “Mostar”, dok je titulu najboljeg igrača u ovoj kategoriji ponio Ćehajić Tarik. Velike zasluge za ovaj sjajajn rezultat ide i trenerskom dvojcu koji čine Meho Pobor i Jasmin Čataković.

Pored takmičarskog karaktera, ovaj turnir je bio prilika za druženje i zbližavanje pionira Zvijezde i Mladosti Polje, sa ciljem boljeg i lakšeg funkcionisanja nakon što su se dva kluba spojila i nastupaju kao ekipa NK “Zvijezda Mladost” u kategoriji pionira.
U tu svrhu je prije samog “Piksi kupa” odigrana utakmica između pionira NK “Zvijezda Mladost” i FK “Sarajevo”, završilo je 2:2. Bila je to prilika za dodatno uigravanje ekipe protiv renomiranog protivnika, a igrači su pokazali koheziju i spremnost za velike rezultate. Strijelci za ekipu “Zvijezda Mladost” u ovoj utakmici su bili Tarik Ćehajić i Arnes Zulić.

Nakon ostvarenih uspjeha igrači, treneri, roditelji i ostalo osoblje kluba je uživalo u utakmici Premier lige BiH između Željezničara i Tuzla City. Iz NK “Zvijezda Mladost” su poručili da osvojene pehare na “Piksi kupu” posvećuju Ilhanu Grahoviću, igraču kluba koji se trenutno nalazi na liječenju u Turskoj, uz želje za što prije ozdravljenje.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa