MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Nogometni savez BiH suspendovao Anela Ahmedhodžića

Nakon što se Anel Ahmedhodžić nije pojavio na pripremama nogometne reprezentacije BiH za predstojeće kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo, reagovao je i NS BiH, koji je objasnio da je defanzivac suspendovan, iako je povrijeđen.

Trener golmana u stručnom štabu nogometne reprezentacije BiH Siniša Mrkobrada izjavio je da su svi u našem timu zatečeni izostankom Anela Ahmedhodžića na pripremama uoči nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali nije precizrao o čemu je riječ, zbog čega su se u javnosti i među navijačima pojavile određene špekulacije o razlozima njegovog izostanka.

Ipak, Nogometni savez BiH stao je u kraj nagađanjima, te je objasnio šta se desilo.

“Nakon što su poslani pozivi igračima povodom narednih kvalifikacionih utakmica UEFA za Evropsko prvenstvo 2024. protiv Lihtenštajna i Islanda, pojavili su se prvi problemi sa povredama nekoliko igrača sa zvaničnog spiska A reprezentacije. Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju u zakazano vrijeme, iako je od strane njegovog kluba Sheffield Uniteda dostavljen medicinski izvještaj koji potvrđuje da njegova povreda nije ozbiljnije prirode.

Članovi stručnog štaba i medicinskog tima su bezuspješno pokušali stupiti u kontakt sa Ahmedhodžićem. Niti jedan igrač nije izuzet od odgovornosti dolaska na pripreme reprezentacije, osim kada se radi o objektivnim okolnostima i sportskoj povredi. Kako se ovdje ne radi o sportskoj povredi koja sprječava njegov dolazak i boravak na pripremama u Sarajevu, Anel Ahmedhodžić je suspendovan do daljnjeg i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak u skladu sa važećim propisima NS BiH i Pravilnika o reprezentacijama NS BiH”, navodi se u saopćenju.

Inače, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru obavila još jedan trening uoči nastavka kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Trening je bio otvorenog tipa, što znači da su njemu mogi prisustvovati svi oni koju su to željeli.

Na stadionu Bilino polje reprezentacija BiH će u petak, 8. septembra dočekati selekciju Lihtenštajna, dok ćemo tri dana kasnije gostovati na Islandu.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa