MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Novak Đoković osmi put osvojio Australian Open i stigao do 17. Grand Slam titule

Fenomenalni Novak Đoković je jučer u Melbourneu osvojio osmu titulu osvajača Australian Opena i 17. titulu na Grand Slam turnirima. Srbijanski teniser je u fenomenalnom meču savladao Dominica Thiema rezultatom 3:2 u setovima.Đoković je sjajno ušao u meč i zahvaljujući ranom breaku poveo sa 3:0. Ipak, u sedmom gemu Thiem je dobio prvu priliku za break, te je iskoristio i smanjio na 4:3, a potom i izjednačio na 4:4.

Đoković je do prvih set-lopti stigao na Thiemov servis pri rezultatu 5:4. Austrijanac je uspio spasiti prvu, no drugu nije i Đoković je prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:4.

Oba tenisera su uvodne gemove drugog seta osvojili sa nulom, a u trećem gemu Thiem pravi break za 2:1, te ga je potvrdio na svoj servis i poveo sa 3:1.

Đoković je propustio priliku za break u šestom gemu, ali je iskoristio u osmom i stigao do 4:4.

Ipak, Noletu je koncentracija popustila već u narednom gemu, te je Thiem napravio break. Đoković je bio razočaran što mu je u ključnom poenu tog gem sudija oduzeo prvi servis nakon što ga je dva puta upozorio da mu je isteklo vrijeme za servis.

Austrijanac je rutinski potvrdio break za 6:4 i izjednačenje u setovima na 1:1.

Thiem je napravio dva breaka na startu trećeg seta i poveo je sa 4:0 i tada je bilo jasno da će povesti sa 2:1. Đoković je uspio osvojiti svoja dva servis-gema, te je rezultat trećeg seta glasio 6:2 u korist austrijskog tenisera.

U četvrtom setu na prvi break smo čekali sve do osmog gema kada Đoković koristu drugu vezanu meč-loptu, te je poveo sa 5:3. Nole nije dopustio iznenađenje, te je bio siguran na svoj servis i izjednačio na 2:2 rezultatom 6:3.

U odlučujućem setu Đoković je napravio break u trećem gemu kojeg je zadržao i slavio sa 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 nakon četiri sata i tri minute igre.

Đoković je na ovaj način stigao do osme titule na Australian Openu iz isto toliko finala i 17. trofej na Grand Slam turnirima.

Turnir u Melbourneu je ranije osvajao 2008., 2011., 2012., 2013., 2015., 2016. i 2019. godine.

Također, srbijanski teniser je ponovo najbolji na svijetu sa 9.720 poena.
Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa