MARKETING

Nove mjere za ulazak u Hrvatsku iz pojedinih zemalja

Nacionalni stožer civilne zaštite u Hrvatskoj danas je na konferenciji za medije najavio neke nove mjere koje se tiču prelaska granice, odnosno, ulaska u Hrvatsku.

Putnicima iz pojedinih zemalja bit će zabranjen ulazak u Hrvatsku ili, u blažoj varijanti, nakon što uđu u Hrvatsku će morati u 14-dnevnu karantenu.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je nove mjere na granici, zbog nove zaraznije varijante koronavirusa.

“Na razini EK će se donijeti preporuka za države članice, a mi ćemo u našoj odluci navesti zemlje iz kojih će biti zabranjen ili će ljudi morati ići u 14 dnevnu karantenu uz obvezu testiranja. To se odnosi na dolaske iz smjera Južne Afrike, Bocvane, Nekadašnji Svazilend, Lesoto, Namibije, Zimbambvea i Hong Konga”, kazao je Božinović.

“Državama članicama ostavit će se na njihovu nacionalnu odluku da te države koje imaju visok broj zaražnih, visok postotak pozitivnih u među cijepljenjima, znači da same donesu odluku o putovanjima u te ili iz tih zemalja”, dodao je.

Inače, Hrvatska je danas imala 5460 zaraženih, umrlo je 15 cijepljenih i 60 necijepljenih građana.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo