MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Novi predsjednik Crne Gore Jakov Milatović preuzima dužnost

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u subotu će u crnogorskom parlamentu položiti zakletvu i stupiti na dužnost predsjednika države, a prisustvo njegovoj inauguraciji najavili su čelnici većine država regije među kojima i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Prema crnogorskom Ustavu, novoizabrani predsjednik polaže zakletvu na dan kada istječe mandat njegovom prethodniku, a ceremonija inauguracije počet će u 12 sati.

Po završetku sjednice parlamenta, bit će održana ceremonija svečanog vojnog pozdrava na platou ispred crnogorskog parlamenta. Većina čelnika država regije doći će u subotu u Podgoricu na inauguraciju novog predsjednika. Prisustvo predsjednike Srbije Aleksandra Vučića još uvijek nije službeno potvrđeno.

Zbog dolaska velikog broja visokih dužnosnika stupanj sigurnosti u Podgorici podignut je na višu razinu, za promet će veći dio dana biti zatvorene ceste u centru grada, dok je policija najavila pojačano prisustvo na svim raskršćima.

Jakov Milatović je dominantno je pobijedio početkom travnja u drugom krugu predsjedničkih izbora Mila Đukanovića osvojivši  60 posto glasova. Ustav Crne Gore predviđa da se predsjednik države bira neposrednim izborima na pet godina.

Od obnove neovisnosti 21. svibnja 2006. godine, funkciju predsjednika Crne Gore obavljao je Filip Vujanović, koji je bio izabran na predsjedničkim izborima 2008. i 2013. godine, te Milo Đukanović koji je izabran na tu funkciju na predsjedničkim izborima 2018. godine.

Izvor: N1

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa