MARKETING

Novi Zeland otvara granice početkom 2022. godine

Novi Zeland planira od početka 2022. godine ponovno otvoriti svoje granice i dopustiti ulazak vakcinisanim putnicima iz zemalja niskog rizika bez obaveznog karantina, najavila je Vlada te zemlje.

Iz Vlade su saopštili da će odgoditi davanje druge doze Pfizer vakcine kako bi ubrzali vakcinisanje prvom dozom i tako zaštitili što više ljudi od delta varijante koronavirusa.

Premijerka Jacinda Ardern rekla je da vlada planira slijediti savjete stručnjaka i zadržati strategiju eliminacije.

“Iako pandemija nastavlja bjesniti u inozemstvu, a virus se nastavlja mijenjati i mutirati, najbolje što možemo učiniti je zadržati dosadašnje dobitke, a naše mogućnosti držati otvorenim”, rekla je.

Ardern je rekla da će se granice otvoriti tek nakon što se krajem godine završi proces vakcinisanja na Novom Zelandu. Taj proces je bilo mnogo sporiji nego u većini razvijenih zemalja.

Novi Zeland od marta 2020. potpuno je zatvorio svoju granicu za sve osim za svoje državljane te osobe s dozvolama boravka. U aprilu ove godine granica je nakratko otvorena i za državljane susjedne Australije, ali je ponovno zatvorena u julu nakon što je u Australiji povećan broj zaraženih.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo