MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Novih šest slučajeva koronavirusa u BiH, dva u Mostaru i četiri u Konjicu

Novih šest slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Bosni i Hercegovini, od čega su dva u Mostaru i četiri u Konjicu, potvrđeno je neslužbeno iz Kriznog štaba Federalne uprave civilne zaštite.Nezvanično, među zaraženim osobama su i direktor kompanije Igman iz Konjica Đahid Muratbegović, kao i još tri radnika.

Na prošlosedmičnom događaju na kojem je učestvovalo skoro 200 ljudi, a među kojima su bili i federalni premijer Novalić i ministar Džindić, među zvanicama je bio i direktor Slobode iz Čačka, tamošnjeg giganta namjenske industrije, kojem je kasnije dijagonosticiran koronavirus.

Uz nove potvrde ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini skočio je na 45, odnosno njih 16 u Federaciji Bosne i Hercegovine te 29 u Republici Srpskoj koja jutros nije prijavila nijedan novi slučaj.

Prvi slučaj u Bosni i Hercegovini registrovan je u Banjoj Luci 5. marta, a radilo se o muškarcu koji je netom prije potvrde došao iz Italije. Ubrzo se broj zaraženih počeo povećavati, a početkom sedmice smo na sreću dobili i prve dvije oporavljene osobe.

Broj zaraženih u regiji sa četvrtkom u 10 sati izgleda ovako: Slovenija – 286, Srbija – 97, Hrvatska – 99, Crna Gora – 8, Kosovo – 19 i Sjeverna Makedonija – 43.

Broj ukupno zaraženih u svijetu dostigao je danas 220.000, u šta je ubrojano i 8.900 umrlih te 85.000 oporavljenih. Time broj aktivno zaraženih postaje 125.000.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa