MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Obilježavanje Dana nezavisnosti u Velikoj Kladuši nastavljeno i danas

Sinoć je u Općinskoj vijećnici povodom Dana nezavisnosti BiH održana svečana akademija u organizaciji Bošnjačke kulturne zajednice ”Preporod”. Prisutnima se na početku obratio predsjednik BKZ , Sakib Selimović koji je ukazao na značaj i važnost Dana nezavisnosti.
Učešće u programu uzeli su velikokladuški Hor El-Verdu, Muzička škola Velika Kladuša, članovi BZK ”Preporod” i MIZ Velika Kladuša.


Kroz raznovrstan program učesnici su se potrudili da na svojstven način pokažu koliko je bitno obilježavanje ovog datuma i zašto se ta tradicija treba nastaviti i u budućnosti.
Na svečanoj akademiji prikazan je i film o Bosni i Hercegovini, njenom postanaku i opstanku kroz historiju.


Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Velika Kladuša, nastavljeno je i danas 01. marta na velikokladuškom Starom gradu gdje je održan Drugi memorijalni šahovski turnir „Salih Čaušević“ na kojem je učešće uzelo oko četrdesetak takmičara. Kako su istakli organizatori glavni motiv održavanja turnira je druženje i opuštanje, a za one najbolje pripremljene su i novčane nagrade.

Na početku turnira intonirana je himna BiH, a nakon uvodne riječi koju je dao predsjednik BKZ ”Preporod” Sakib Selimović, svi prisutni posjetili su i izložbu slika ”Zapis o Bosni” profesora Hasana Bekanovića, a potom i čestitali 1.mart – Dan nezavisnosti BiH koji se ove godine obilježava 28. put.

Podsjećamo, obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u Velikoj Kladuši počelo je jučer (29.februara) kada je u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Velika Kladuša upriličeno polaganje cvijeća u haremu Gradske džamije i na spomen obilježju u Parku Omladinske radne brigade “7 Sekretara SKOJ-a”.
Tom prilikom proučena je Fatiha i održan prigodan govor kao podsjećanje na dan kada je država Bosna i Hercegovina stekla nezavisnost.


Trend radio / Aladin Š. / Nejra M.-LJ.


Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa