MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Obilježen Dan općine Velika Kladuša

Polaganjem cvijeća na spomenike u Gradskom parku i ispred Centra za kulturu i obrazovanje „Zuhdija Žalić“ te defileom pripadnika Vatrogasne jedinice Velika Kladuša danas je obilježen Dan općine Velika Kladuša (23.februar).

U ime jedinstvenog Općinskog organa uprave i javnih preduzeća i Općinskog načelnika prisutnima građanima se najprije obratila savjetnica Općinskog načelnika Ilirjana Cakaj-Kasumović.

“Razlog našeg današnjeg okupljanja  upravo na ovom mjestu jeste datum koji obilježavamo kao Dan općine Velika Kladuša(23.februar)- datum kada su 1942. godine, građani Velike Kladuše hrabro ustali protiv fašističkog režima, te zajedničkim otporom i hrabrom borbom, pobijedili ideologiju mržnje, zvanu fašizam.  Heroji koji su tada izgubili živote u trajno naslijeđe su ostavili nam obavezu da ih poštujemo i prisjećamo se njihove žrtve barem na ovaj današnji dan.”

Zatim je minutom šutnje i učenjem Fatihe odata počast od strane prisutnih.

Praksa koja je sprovođena prethodnih godina na ovaj današnji dan podrazumijevala je svečanu sjednicu Općinskog vijeća općine Velika Kladuša koju mi ove godine kao i prethodne  nažalost nećemo imati. Razlog tome je trenutna blokada rada u Općinskom vijeću i ogromna konfuzija koja je nastala međusobnim nerazumijevanjem između vijećnika a nepostojanje političke volje za dogovorom dovelo nas je u stanje vakuma i totalnog zastoja u  normalnom funkcionisanju ovog Općinskog organa, istakla je Cakaj-Kasumović.

Prigodnim referatom prisutnima se  obratila i  vijećnica Emina Ćehić . Nakon obraćanja uslijedio je defile pripadnika Vatrogasne jedinice Velika Kladuša kao i polaganje cvijeća pred bistama ispred zgrade Centra za kulturu i obrazovanje „Zuhdija Žalić“  čime obilježen  Dan općine Velika Kladuša.

Povodom Dana općine su učenici velikokladuški srednjih škola organizirali su šetnju noseći transparente “Neka naš glas ostane urezan i neka odjekuje ulicama Velike Kladuše , podarite nam razlog za ostanak “, i ” Vratite nam Dom kulture”.

Ovim porukama učenici su jasno pokazali šta misle o trenutnom stanju u Velikoj Kladuši.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa