MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Obilježena 107. godišnjica Udruženja Ilmijje

Povodom obilježavanja  107. godišnjice Udruženja Ilmijje u 27 velikokladuških džemata gostovalo je 27 hafiza koji su jučer (petak 20.9.) je održali hutbe i predvodili džuma namaz.

Nakon akšam namaza upriličeno je “Večer Kur’ana“ na platou Starog grada Velika Kladuša. Uz hor Muftijstva bihaćkog, hafizi  su sinoć nakon akšam namaza učestvovali i u posebno pripremljenom programu uz prisustvu velikog broja vjernika , a poseban gost-učač bio je hafiz Aziz-ef. Alili koji je je na samom kraju proučio odlomak iz  Kur’ana.

Prisutnima su se ovom prilikom obratili Muftija bihaćki Mehmed ef. Kudić i predsjednik Udruženja Ilmijje Nesib ef. Hadžić, koji je  podsjetio da se dolaskom 27 hafiza u Veliku Kladušu željelo dati još značajniji zamah Udruženju Ilmijje na ovom prostoru.

Domaćin manifestacije bio je Osnovni odbor Ilmijje Velika Kladuša, sa predsjednikom Arifom ef. Erdićem, koji je izrazio zadovoljstvo da je prvi dio manifestacije održan upravo u Velikoj Kladuši. Erdić se zahvalio svim onima koji su pomogli održavanju manifestacije a posebno glavnom donatoru Sabahudinu Bajramoviću.

Berina Hušidić/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa