MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Objavljena detaljna prognoza za naredne dane

“Do sredine sedmice dosta nestabilno vrijeme, naći ćemo se pod uticajem dva ciklona. Prvi stiže sutra donoseći najviše padavina Hercegovini i jugozapadu Bosne, a drugi u srijedu donoseći proljetne nestabilnosti uz lokalne pljuskove sa grmljavinom i moguće ponegdje nevrijeme. Sve to uz saharski pijesak u zraku.”

Navode ovo večeras, 3. marta, u objavi na stranici BHMeteo. Kako ističu:

PONEDJELJAK (4. mart) – U jutarnjim i prijepodnevnim satima ponedjeljka jače naoblačenje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne uslovit će kišu i pljuskove. Kasnije poslijepodne i navečer naoblačenje će se postepeno proširiti i na ostatak zemlje donoseći većini mjesta prolazno kišu.
Više padavina, uz lokalno obilnije, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, gdje će do jutarnjih sati utorka većinom pasti između 10 i 20, lokalno do oko 30 l/m2. U ostatku zemlje bez većih padavina, većinom zanemarivo do 3 l/m2.

Jutarnja temperatura u ponedjeljak između 3 i 7, na jugu do 9 °C. Dnevna temperatura između 10 i 16, na na jugu i sjeveru do 18 °C. Vjetar slab do umjeren južnog smjera.

UTORAK (5. mart) – U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme i uglavnom suho. Kratkotrajna kiša ili pljusak samo rijetko moguće. Na zapadu Bosne više sunčanog vremena.
Jutarnja temperatura u utorak između 0 i 6, na jugu do 10 °C. Dnevna temperatura između 10 i 17, na sjeveroistoku Bosne do 20 °C. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera.

SRIJEDA (6. mart) – U srijedu od sredine dana i poslijepodne očekuju nas nove padavine i naoblačenje sa jugozapada. Razvojem oblačnosti širom zemlje kiša i pljuskovi. Pljuskovi će lokalno biti praćeni grmljavinom, posebno u dijelovima zapadne, sjeverne i sjeveroistočne Bosne gdje postoji mogućnost i za lokalno nevrijeme uz led.

Jutarnja temperatura u srijedu između -1 i 7, lokalno do 9 °C. Dnevna temperatura između 9 i 15, na sjeveroistoku Bosne do 18 °C. Vjetar slab do umjeren, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne istočni i sjeveroistočni, u ostatku zemlje jugo.

Nakon poprilično nestabilne srijede, od noći na četvrtak (7. mart) smirivanje vremena pa bi četvrtak i petak (8. mart) donijeli uglavnom pretežno sunčano vrijeme. Još u četvrtak poslijepodne rijetko može biti kratkotrajnih pljuskova. Manji pad temperature.”

Objava završava sljedećom napomenom:

“Sva kiša koja bude u toku naredne sedmice bit će “prljava” usljed prisustva čestica saharskog pijeska i prašine u zraku. Pijesak će biti prisutan u zraku kroz cijelu narednu sedmicu, a stiže nam noćas sa jugozapada.”

Izvor: R Sarajevo

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa