MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Od jutra su širom Ukrajine upaljene sirene za zračnu uzbunu, napadi i u Kijevu

U mnogim dijelovima Ukrajine jutros su nastavljeni napadi, a Generalštab Oružanih snaga je izvijestio da je ruska vojska izvela 61 raketni napad, 32 vazdušna udara i preko 92 granatiranja u više od 30 gradova širom države.

Oružane snage ističu da su napadnuti Kijev, Lavov, Rivne, Žitomir, Ternopolj, Hmeljnicki, Ivano-Frankovsk, Vinicu, Priluki, Nižin, Konotop, Kremenčuk, Dnjepar, Krivi Rih, Zaporožje, Nikolajev, Odesa.

Sirene za zračnu uzbunu su upaljene jutros od 7 sati, a na stanovnike se apeluje da ostanu u skloništima. Izvještaji sa terena govore da se napadi nastavljaju, dok informacije o žrtvama i posljedicama nisu još poznate. Najmanje jedna osoba je poginula u oblasti Zaporožja.

Generalštab ukrajinske vojske također izvještava da je njihova protivvazdušna odbrana oborila 73 vazdušna cilja, uključujući 46 krstarećih raketa i 27 bespilotnih letjelica.

Rusi su jučer napali Kijev nakon više mjeseci, a u raketnom udaru je stradalo najmanje 19 osoba i 105 je ranjeno. Pogođeni su objekti kritične i civilne infrastrukture u 12 regija i gradu Kijevu, gdje je izbilo više od 30 požara.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa