MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Odigran 1. Teniski turnir “Stolarkomerc Kup 2022”

U organizaciji Teniskog kluba „Krajišnik“ Velika Kladuša, 18. i 19.9.2022. odigran je teniski turnir “STOLARKOMERC KUP 2022”, koji je donio pregršt zanimljivih mečeva. Unatoč lošim vremenskim uslovima prethodnih dana teren je vrhunski pripremljen te je odmah u nedjelju bio spreman za igranje mečeva.

Ukupno su učestvovala 32 igrača, koji su bili raspodijeljeni u gornji i donji dio ždrijeba (na ispadanje).
Mečevi su se igrali na dva dobijena seta, a uslijed rezultata 1-1 u setovima igrao se super tie break do 10 poena. Pored domaćih igrača, na ovaj turnir se prijavilo i 10 igrača iz teniskog kluba “TH Una Gem”, Bihać.

Nakon svih odigranih mečeva, do polufinala su došli sljedeći igrači: Sanjin Islamović, Aldin Velić, Elvis Dizdarević i Faris Mekanović.

Prvi polufinalni par činili su Islamović – Mekanović, gdje je Islamović rutinski sa 2-0 u setovima rezervisao finale ovog turnira. Drugi polufinalni par su činili najbolji domaći teniseri Velić i Dizdarević, a pobjedu je odnio Velić slavivši sa 2-1 u setovima.

Finalisti su opravdali plasman u završnicu turnira sjajnim mečom. Velić  je odlično otvorio finale napravivši na vrijeme break kojeg je potvrdio i dobio prvi set sa 6:3, drugi set je krenuo u istom ritmu ali na 2:1 je domaći igrač promašio dva čista zicera što je Islamović iskoristio i slavio sa 2:6. U super tiebreaku viđena je velika borba, a zasluženu pobjedu odnio je najbolji teniser USK Sanjin Islamović rezultatom 6:10 u tie breaku (6:3;2:6;6:10). Treće mjesto na turniru pripalo je Farisu Mekanoviću.
 

Organizatori su izrazili nadu da će  ovaj turnir  postati tradicionalan sa značajnim  brojem  igrača kako sa USK  tako i šire. Pobjedniku i drugom finalisti turnira su po završetku meča uručeni pehar i medalja te bogate nagrade(teniski reket, znojnica, majica, promo program firme Stolarkomerc).

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa