MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Određen je krajnji datum za završetak fudbalske sezone

UEFA je na posljednjoj video konfrenciji održanoj sa svojih 55 članica jasno zatražila da se omogući završetak fudbalske sezone na terenu. 

Krovna evropska fudbalska organizacija želi da se timovi u eurokupove plasiraju sportskom zaslugom, a ne za zelenim stolom ili na neki drugi način, izvještava italijanski Sky Sport.

UEFA je pristala na određene odstupanja u samom formatu nacionalnih prvenstava ukoliko se uđe u trku s vremenom, pa će dozvoliti uvođenje razigravanja za prvaka i opstanak ili održavanje mini turnira.

Krajnji datum za završetak sezone je 3. august. Do tada će 15 Saveza čiji klubovi ne moraju igrati kvalifikacije za Ligu prvaka ili Europa ligu morati dostaviti listu klubova koji će sljedeće sezone nastupiti u tim takmičenja.

U pojednim slučajevima kao što su Belgija i Nizozemska sačekat će se sutrašnji sastanak Izvršnog odbora UEFA-e nakon kojeg će Savezi dobiti smjernice kako odrediti predstavnike u Evropi za sljedeću sezonu.

Podsjećanja radi u Premijer ligi BiH je preostalo da se odigra još 11 kola, odnosno treći dio takmičenja. Kada je u pitanju Kup BiH doći će do određenih promjena. U polufinalu i finalu bi se trebao igrati samo po jedan susret.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa