MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

ODRŽAN TRADICIONALNI BAJRAMSKI KONCERT I OBILJEŽEN DAN ŠEHIDA U BUŽIMU

U Bužimu je u organizaciji Općine Bužim i Medžlisa IZ Bužim održan bajramski koncert «Nek se zna da Bajram je». Učešće su uzeli Hor Gazija, Hor Tesnim, Gradski ženski hor i KUD Sevdah, a voditelj je bio Ilhan Elkasović.

Prisutnima se na samom početku programa obratio i bajramsku čestitku uputio Glavni imam MIZ Bužim, Mehmed ef. Harčević.

Kao i ranijih godina i kako to  priliči Bužimu, na turbetu generala Izeta Nanića i Šehida 505. Viteške brigade uz veliki broj prisutnih Bužimljanki i Bužimljana obilježen Dan šehida učenjem Ja-sina.

Obilježavanju su prisustvovali predstavnici svih struktura zakonodavne i izvršne vlasti sa područja općine Bužim, vjerski službenici, imami Medžlisa islamske zajednice Bužim koji su učili Ja-sin, porodice poginulih ako Bog da Šehida, ali i brojni građani Bužima.

Odlukom Rijaseta Islamske zajednice od 23. januara 1995. godine, u BiH je drugi dan Ramazanskog bajrama proglašen Danom šehida, kao dan sjećanja na sve one koji su dali živote braneći porodicu, čast, domovinu i vjeru.

Taj dan se obilježava obilaskom šehidskih mezarja, posjetama šehidskim porodicama, učenjem hatme za sve šehide i podsjećanjem na njihovu žrtvu.

Izvor: JU Centar za informisanje Bužim

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa