MARKETING

Održana izložba kaligrafskih radova Jasmina Delića

Danas je u haremu Gradske džamije u Velikoj Kladuši u organizaciji Mreže mladih i Medžlisa IZ Velika Kladuša, održana prva samostalna izložba arapske kaligrafije velikokladuškog autora Jasmina Delića.
Ovo je ujedno i prva izložba takvog tipa u Velikoj Kladuši, a upravo mladi Jasmin imao je čast da započne novu tradiciju u svom gradu. Jasmin se kaligrafijom bavi od srednjoškolskih dana, a ljubav prema njoj razvio je još u osnovnoj školi. Za sada je Jasmin jedini kaligraf na području Velike Kladuše, a današnjom izložbom ispunio je jedan zacrtani cilj. Izložba je bila i prodajnog karaktera, a posjetioci su imali priliku vidjeti unikatne radove ovog dvadesettrogodišnjeg umjetnika. Jasmin ističe da se kaligrafijom bavi iz ljubavi, a nada se da će u budućnosti njegovi radovi zainteresirati i druge da se bave time.

” Zaista sam uzbuđen zbog današnje izložbe, a pripremao sam se unazad mjesec dana, jer želim da ono što izložim bude odrađeno kako treba i zaista za bavljenje ovim je potrebno jako puno strpljenja, truda i mirne ruke, ali kada radite nešto što volite, ništa nije teško. Kada imam naporan dan ili sam umoran, ovo je nešto što me opušta i u čemu uživam u slobodno vrijeme”, kaže Jasmin.


Jasmin je izuzetno vrijedan mladić i Velika Kladuša može da se ponosi sa svime što je postigao do sada, a vjerujemo da će nastaviti nizati uspjehe ili uz kaligrafiju ili pisanu riječ.

Potražite ga na stranici https://www.facebook.com/Calligraphy-by-Jasmin-109709690479832

Trend radio/Nejra M.-Lj.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo