MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Održana promocija drugog izdanja knjige „Žena“ kladuških autora Nermine Latić i Jasmina Delića

„Žena” je treće djelo autorice Nermine Latić i prvo književno ostvarenje Jasmina Delića koje je u organizaciji fondacije “Iman” večeras promovirano u maloj sali Gradske sportske dvorane u prisustvu većeg broja publike.

Knjiga “Žena” je spoj psihologije i vjere i opisuje ženu kao majku, kćerku i suprugu te njene emocije.

Fokus knjige ”Žena” baziran je na istinitoj priči o krajiškoj ženi, njenoj ljubavi kao i tragičnom kraju. Krajiška žena, prema riječima autorice Nermine Latić, imala je težak tok života ali bez obzira na sve nedaće nastavila je da hrabro podnosi životne okolnosti.

Autor Jasmin Delić, opisuje položaj žene kroz percepciju vjere te ukazuje na to koliko žena mora biti voljena i poštovana unutar islama.

Autorica Nermina Latić, se i u ovoj trećoj knjizi tematski bavi ženom i njenim emocijama, ali knjigu preporučuje na čitanje i svim muškarcima.

Ono što je važno istaći jeste da je knjiga” Žena”, kladuških autora Nermine Latić i Jasmina Delića, od strane Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine nagrađena kao društveno korisno djelo u 2022. godini.

Autori knjige su odlučili da sav prihod od prodanih knjiga ide u dobrotvorne svrhe što je večerašnju promociju učinilo posebnom i drugačijom.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa