MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Održana promocija knjige “Iz novinarske bilježnice Dike Bejdić”

U organizaciji portala “Reprezent” i Udruženja “Sutra je novi dan” sinoć je u Velikoj Kladuši održana promocija knjige “Iz novinarske bilježnice Dike Bejdić”.
“Knjiga se sastoji od kratkih proznih crtica pomoću kojih nas autorica uvodi u vrijeme koje opisuje, a zahvaljujući Dikinom osebujnom stilu čitalac se može uživjeti kao da je bio sudionik tog događaja”, riječi su profesorice Šeherzade Džafić, promotorice knjige.
Kako je istakla sama autorica, jedan od motiva da napiše knjigu bio je i da spriječi određene neistine o ratnom i poslijeratnom periodu a i samim tim i mijenjanje historijskih činjenica.
“Odlučila sam se za pisanje knjige jer smatram da je to nešto što najbolje znam raditi. Bez obzira što sam aktivna na društvenim mrežama i dosta toga napišem, ipak je knjiga vrijednost koja ostavlja neki trag”, rekla je autorica Dika Bejdić.


Dika Bejdić je rođena u Glamoču, diplomirala na Filozofskom fakultetu u Sarajevu a cijeli radni vijek provela je Bihaću radeći za veliki broj regionalnih medija, kako elektronskih tako i pisanih.
Sinoćnja promocija treća je po redu koja je organizirana na području USK, a u narednom periodu planirane su promocije i u ostalim gradovima kantona.
Moderatorica promocije bila je Zehira Džanić, a prisutnima se sinoć obratio i novinar Esad Šabanagić, vlasnik portala “Reprezent” koji je govorio o nekoliko značajnih promocija koje je organizirala redakcija portala.


Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo