MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Održana promocija knjige „Poginuli zlatni ljiljani 505. brigade“

Sinoć je u Bužimu održana promocija knjige “Poginuli zlatni ljiljani 505. brigade“, autora Amira Sijamhodžića. Promocija je održana u velikoj sali Centra za kulturu Bužim, a promociju su vodile moderatorice Amina Ćatić i Lamija Mulalić. O samoj knjizi govorili su promotori Haris Suljadžić, Dean Džebić i Mehmed Meša Pargan, koji su iznijeli svoje doživljaje o knjizi kao još jednom kapitalnom djelu kad je u pitanju historija  odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Nakon promotora prisutnima se obratio i autor knjige Amir Sijamhodžić. Na samom početku autor je govorio  o tome kako je nastala ideja o knjizi – monografiji i o priritetima koji su mu bili vodilja kod samog pisanja.

„Priritet su mi bila dva kriterija: komandna odgovornost, te upečatljivost neke priče koju sam čuo o nekom od poginulih boraca. Obično sam se držao godišnjice pogibije, nekad i rođenja poginulog. Krenuo sam od najistaknutijih starješina i boraca koji su dobili odlikovanje, i nastavio sa onima koji su ostali bez prizanja, što će ako Bog da biti dio neke nove knjige“, istakao je autor.

Amir se dotakao i samog stila pisanja, za koji je rekao da ga je prilagodio savremenoj čitalačkoj publici tako da sama knjiga „predstavlja kombinaciju više stilova pisanja, od dokumentarnog do literarnog“.

Pri samom kraju obraćanja, Sijamhodžić je istakao da bez obzira na skupoću printa, zajedno sa izdavačem su se dogovorili da cijena knjige bude prikladna, a da se od same prodaje dodijeli i nekoliko stipendija bužimskim studentima.

Izdavanje i štampanje knjige pomogli su Vlada USK Ministarstvo za boračka pitanja, Općina Bužim Bihaćko muftijstvo i MIZ Bužim. Pored instituacija štampanje knjige su pomogli i udruženja, poslovni subjekti i privatna lica sa područja USK. Sama promocija održana je i kao sastavni dio manifestacije obilježavanja tridesete godišnjice BZK Preporod Bužim.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo