MARKETING

Održana promocija knjige “Put za Bruxelles”, autora Jasmina Hušića

Sinoć je u Velikoj Kladuši održana promocija knjige “Put za Bruxelles” autora dr. sc. Jasmina Hušića. O samoj knjizi i tematskim cjelinama koje obrađuje, govorili su promotori doc. dr. Ajna Jodanović i dr.sc. Muhamed Mujakić. Oboje promotora su istakli važnost ovog djela za bolje razumijevanje političkog sistema EU i BIH, koja je još uvijek na putu dobijanja kandidatskog statusa za najznačajniju i najuticajniju političku i ekonomsku organizaciju u Evropi.


Nakon promotora o knjizi je govorio autor Jasmin Hušić, koji se tokom obraćanja najviše dotakao poglavlja knjige koji se tiče političkih partija, koje su po njemu svojevrsni balast demokratije. Sam autor u knjizi postavlja jedno zanimljivo pitanje, a to je opravdanost postojanja i djelovanja političkih partija u savremenom društvu. Način kako zamjeniti političke partije i pritom ne ugroziti demokratiju, autor objašnjava u posebnom poglavlju knjige.


Promocija knjige održana je na terasi restorana Kenet u Trnovima, a svoj doprinos cjelokupnom ambijentu dale su mlade Lajla Žalić i Nudžejma Karajić, koje su bile u ulozi moderatorice i naratorice sinoćnjeg događaja. Nakon završetka promocije, prisutni su mogli kupiti knjigu po cijeni od 20 KM.


Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo