MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Održana prva online aktivnost Lokalnog tima Velika Kladuša, pod nazivom “Život jednog tinejdžera”

Asocijacija Srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, tačnije Lokalni tim Velika Kladuša, sinoć je organizovao prvu online aktivnost pod nazivom “Život jednog tinejdžera”, putem ZOOM platforme.

Cilj je bio da srednjoškolci svi zajedno porazgovaraju o problemima i temama koje su naveli putem anonimne ankete. A isto tako u cilju je bilo i to da pronađu i rješenje za navedeni problem. Također bitno je spomenuti da su imali goste čak iz AsuBiH Lokalnog tima Bosanski Petrovac, koji su aktivno učestvovali u diskusiji.

Neki komentari, od sinoćnih prisutnih:

,,Drago mi je sto sam prisustvovala, jer smo otvoreno pričali o svim temama i nismo nikog osuđivali. Nadam se da će i u budućnosti biti ovakvih aktivnosti, jer naše malo nekom znači puno !”, rekla je Karajić Nudžejma.

,,Bilo je prvenstveno lijepo popričati i ubiti ovu dosadu te diskutovati o nekim važnim temama s kojima se nažalost većina mladih susreće. Iznijeli smo svoje mišljenje o svemu tome i dali ideje kako bi se ti problemi mogli riješiti. Zaključili smo da je ustvari najbitnije samopouzdanje, jer kada osoba voli i poštuje sebe za sve ostalo će biti puno lakše.”, rekla je Džeinela Durmić.

,,Ovo mi je prvo druženje u ASuBiHu  jer sam skoro postao njihov član. Zaista sam zadivljen na lijepim riječima  i gestom kojim su pokazali  na večerašnjom druženju. Osoba sam koja voli komunikaciju i druženje  sa novim osoba , a najviše kad se govori pozitivno i ne negativno kako o meni tako i o drugima. Nadam se da  ću da učestvujem u još nekim aktivnostima”,rekao je Veldin Dizdarević.

,,Ovakve teme mislim da svima dobro dođu, iz razloga što smo većina u pubertetu i nekako je lijepo čuti savjet od osobe koja je također srednjoškolac i šta nam sve preporučuju te kakav je ishod i rješenje svega. Razne teme i pitanja se postavljaju u našim glavama, a neke od njih smo sinoć i spomenuli. Radujem se daljim aktivnostima”, rekao je Gračanin Erik.

,,Prvu aktivnost koju smo odradili tokom karantene nazvali smo “Život jednog tinejdžera”, koja je bila specijalno za tinejdžere. Stvarno sam imala minimum očekivanja s obzirom da znam u kakvom, mora da smo svi, stanju. Nisam se ni nadala da će ih 20 doći, a kroz tih 1:30h sigurno nas se smijenilo i više. Bez obzira na kvantitet, kvalitet je važan, a to sigurno jesmo imali. Pored naših lokalaca došli su i divni ljudi Lt Bosanski Petrovac. Toliko sam mišljenja, savjeta i iskustava čula da mogu reći da sam blago iznenađena. Ponosna sam na sve nas koji smo bili tu i pričali o svom, tek sada, pretrpanom tinejdžerskom umu. Stvarno se nadam da će nas sve više i više biti na ovim online aktivnostima, jer ako mi nećemo biti tu jedni za druge, ko hoće”, rekla je Alma Nuhanović, koordinatorica Lokalnog tima Velika Kladuša.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okupljanje istih na prostoru BiH.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa