MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Održana radionica u sklopu projekta “Medijske aktivnosti mladih za bolju budućnost“

“Medijske aktivnosti mladih za bolju budućnost“, naziv je projekta čija realizacija je počela radionicom koja je održana ovog vikenda u prostorijama Trend radija u Velikoj Kladuši. Na radionici su učestvovali mladi iz Bužima i Velike Kladuše, koji su se prijavili na javni poziv Trend radija koji je implementator projekta. Na samom početku učesnicima se obratio Mersad Sarajlija, koordinator projekta i direktor Trend radija, koji je učesnike upoznao sa projektom koji će trajati šest mjeseci. Odmah nakon ovoga učesnicima se obratila psihologinja  mr. Mirela Poprženović, koja je održala interaktivno predavanje na temu „Faktori rizika na razvoj socijalno neprihvatljivog ponašanja“. Tokom predavanja učesnici su se aktivno uključili u raspravu o ovoj zanimljivoj temi koja je aktuelna kod mlađe generacije.

U drugom dijelu radionice mladima se putem ZOOM-a javio novinar Bojan Trgić, urednik I vlasnik portala Micro mreža iz Gradiške, koji će imati ulogu mentora u projektu. Bojan je učesnicima prezentirao  medijske forme sa akcentom na podcaste, kratke video priloge i pisano novinarstvo, tri forme koje će biti zastupljene tokom trajanja projekta.

Posljednji dio radionice bio je rezerviran za praktični rad, gdje su učesnici imali priliku u studiju pročitati prikladan tekst i pokazati svoje voditeljske vještine tokom  improviziranog intervjua. Nakon radnog dijela, učesnici  su na zajedničkom ručku razmijenili svoja iskustva sa cjelodnevne radionice.

Projekat „Medijske aktivnosti mladih za bolju budućnost“ realiziraće se na području USK-a, a učetvovat će mladi iz Bužima i Velike Kladuše, koji će narednih šest mjeseci imati priliku da kroz tri medijske forme (podcati, video reportaže i pisano novinarstvo) pokažu svoj talenat i interes za novinarstvo. Na osnovu procjene mentora i koordinatora, učesnici će biti angažirani u onoj formi gdje se najbolje snalaze, bilo kao direktni učesnici ili članovi redakcijskog tima.

Projekat se realizira zahvaljujući podršci Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), projekta kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a kojeg finansira Austrijska razvojna saradnja.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo