MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Održana radionica „Vozim iako ne hodam“ u Gimnaziji i u Drugoj srednjoj školi u Velikoj Kladuši

Savez paraplegičara USK je počeo sa realizacijom Projekta „Vozim iako ne hodam“ pod motom „Osobe sa invaliditetom za bolju sigurnost u saobraćaju“, kojeg financira Ministarstvo obrazovanja, kulture i sporta Unsko-Sanskog kantona. Tim povodom,  danas je u JU Gimnaziji  i u Drugoj srednjoj školi u Velikoj Kladuši održana  radionica kako bi se skrenula pažnja na prevencije i smanjenje saobraćajnih nezgoda, naročito nezgoda sa težim posljedicama koje uzrokuju mladi vozači. Članovi koji su doživjeli saobraćajnu nezgodu svojim neodgovornim ponašanjem, te zbog toga završili u invalidskim kolicima, pričali su pred učenicima svoju priču o tome kako su nastradali, sa kojim se posljedicama sada susreću. 

Svjesni smo da se danas jako puno saobraćajnih nezgoda događa isključivo zbog nesavjesnih vozača , najčešće mladih, koji u alkoholiziranom stanju voze i na taj način ugrožavaju živote drugih nevinih ljudi.  Visok postotak mladih žrtava  u saobraćajnim  nezgodama, osim  konzumiranja alkohola, još jei posljedica nedostatka iskustva, kasne noćne vožnje i  vožnje vikendom, ali i nezrelosti, namjernog izazivanja  opasnosti te želje za pustolovinom.

 Svrha ovog Projekta jeste  preventivna i neformalna edukacija mladih iz oblasti sigurnosti u saobraćaju kroz podizanje svijesti o rizicima i posljedicama koje donosi neodgovorno ponašanje u saobraćaju, kao što je prekoračenje brzine, upotreba alkohola i opojnih droga, ne korištenje sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela prilikom vožnje.  Savez paraplegičara USK i u narednom periodu planira obići što više srednjih škola i fakulteta u BiH.

Berina Hušidić/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa