MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Održana redovna Skupština Udruženja poduzetnika, iz Općine niko nije došao

Redovna godišnja Skupština Udruženja poduzetnika Velika Kladuša održana je u petak 20. septembra. Odmah na početku rada predsjednik Udruženja Ibrahim Đedović, prezentirao je Izvještaj o radu za proteklih godinu dana. U izvještaju su istaknute aktivnosti koje je Udruženje provodilo proteklih godinu dana, problemi sa kojima su se susretali a prezentirani su sadašnji i budući projekti na čijoj realizaciji se radi. Tokom prezentiranja Izvještaja o radu, Đedović je istakao i nepostojanje saradnje sa Općinom Velika Kladuša i nekoliko bezuspješnih pokušaja dogovora sastanka sa Općinskim načelnikom. Istakao je i da o odnosu  dovoljno govori da niko iz Općine nije došao na Skupštinu iako su uredno bili pozvani.

Kao jedan od najaktualnijih problema navedeni su problemi oko obračuna kod odvoza komunalnog otpada, a svi oni koji su govorili o ovom problemu bili su saglasni da se sadašnji obračun mora mijenjati  i još jednom su pozvali Općinsko vijeće da raspravlja o ovom problemu. Svoje iskustvo i sudsko sporenje sa JKUP „Komunalije“ iznio je Enver Melkić, vlasnik firme „Amel Šeh“, koji je iznio  podatke o količini otpada koja njegova firma proizvodi i izuzetno visokoj novčanoj naknadi koja mu je za to određena.

Nakon konstruktivne rasprave članovi Skupštine dnoglasno su usvojili Izvještaj o radu, kao i Izvještaj o financijskom poslovanju, a u nastavku sjednice na lični zahtjev razriješeni su tri člana Upravnog odbora Udruženja i imenovana su novi članovi.

Mersad Sarajlija/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa