MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Održana Skupština sindikata srednjeg obrazovanja USK

U prostorijama Druge srednje škole Velika Kladuša danas(13.septembra)  je održana Skupština sindikata srednjeg obrazovanja.

Na sastanku se razgovaralo o rješenju o privremenoj mjeri zabrane štrajka  za srednje škole na području Unsko-sanskog kantona, koju je donio Općinski sud u Bihaću.

„Nismo mogli donijeti konačnu odluku, jer bi ona bila odluka sindikalnih povjerenika, a bez odluke baze, pa smo se dogovorili da sutra nastavimo sastanak nakon konsultacija i da donesemo konačnu odluku.“ , rekao je  Samir Fajić, predsjednik Sindikata srednjeg obrazovanja USK.

Povod za održavanje današnje  skupštine je bio obilazak srednjih škola kako bi se obavjestilo članstvo o proteklim  mjerama koje su se dešavale u toku štrajka, kao i o budućim mjerama koje Sindikat srednje skole želi poduzeti u toku ovog štrajka.  

Kako su rekli sindikalisti, Vlada nije ispunila što su prosvjetni radnici tražili i štrajk se i dalje nastavlja u srednjim školama.

Predsjednik Sinkata JU”Gimnazija” Ibrahim Kamenjašević pozvao je učenike svih škola na  strpljenje i podršku.


U međuvremenu direktori osnovnih škola  pozvali su učenike i nastavnike da  počnu sa nastavnim planom i programom,  na osnovu poziva koje je  uputilo Ministarstvo obrazovanja  USK.

Kako će se postaviti sindikalne organizacije vidjet ćemo u ponedjeljak (16.09.2019.)  kada bi zvanično trebao započeti nastavni proces.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa