MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Održana završnica “Kladuških dana poljoprivrede”

Završnica ovogodišnje manifestacije “Kladuški dani poljoprivrede” održana je u subotu 30. septembra u Velikoj Kladuši na lokalitetu pored Gradske dvorane. Na završnom događaju uručena su priznanja za najbolje poljoprivredne proizvođače u protekloj godini. U sklopu završnice organiziran je i muzičko- zabavni program, a posebnu pažnju izazvali su “komušači”, pomalo zaboravljen seosko događanje kada se “perušao” kukuruz, a svako seosko domaćinstvo je imalo svoje kumušače. Kada je u pitanju zabavni program najveći aplauz dobili su izvođači tradicionalnih seoskih pjesama.


Ovogodišnji “Kladuški dani poljoprivrede” trajali su pet dana, a sastojali su se od izložbeno-prodajnog dijela poljoprivrednih proizvoda u Gradskom parku, zatim izložbe stoke koja je tradicionalno organizirana u Poljicu kod Vrnograča i završnice koja je ove godine održana u Velikoj Kladuši.
Organizator i glavni pokrovitelj manifestacije bila je Općina Velika Kladuša.


Ono što je evidentno jeste da je iz godine u godinu interes za manifestaciju sve manji od poljoprivrednika i građana, a sve ovo je vjerovatno posljedica velike podijeljenosti na području općine, kao i nesaradnje između Općinskog načelnika i OV. Ukoliko su u narednom periodu nastavi ovakva situacija, sa pravom se postavlja pitanje svrhe ovakvih i sličnih manifestacija.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa