MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Održani protesti povodom smrti Envera Pajazetovića

Povodom nedavne smrti Envera Pajazetovića, danas je u Velikoj Kladuši održan protest stotinjak građana koji su mirnim okupljanjem i šetnjom iskazali nezadovoljstvo radom dijela osoblja velikokladuškog Doma zdravlja. Okupljeni su nosili transparente i skandirali parole kojima su pozvali na odgovornost zbog, kako kažu, nesavjesnog liječenja sa smrtnim ishodom.

“Stop korupciji u Domu zdravlja”, “Preuzmite odgovornost”, “Pravda za Batu”, bili su neki od transparenata koji su viđeni u Velikoj Kladuši danas.

Članovi porodice su u izjavi za Trend radio kazali da neće odustati od borbe za pravdu i rasvjetljavanja okolnosti koje su dovele do smrti Pajazetovića. Na odgovornost su pozvali doktoricu koja je te večeri bila dežurna u Hitnoj službi, kazavši da nije pružila adekvatnu ljekarsku pomoć preminulom.

Podsjetimo, iz Doma zdravlja Velika Kladuša su neposredno nakon smrti Pajazetovića izdali saopćenje u kojem izražavaju saučešće porodici i prijateljima preminulog, te napomenuli da će javnost blagovremeno obavijestiti o svim činjenicama koje se odnose na tragični događaj kada se utvrde sve okolnosti od strane nadležnih organa.

Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa