MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Održani treninzi u sklopu projekta “Hrabrost je izabrati nenasilje”

U cilju što kvalitetnijeg provođenja Projekta „ Hrabrost je izabrati nenasilje“ 8. i 9. 2. 2020. godine u hotelu Kostelski buk je održan dvodnevni trening za članove „Udruženja 5+“ pod nazivom: 

Prevencija radikalizma i nasilnog ekstremizma u Bosni i Hercegovini.

U toku dvodnevnog treninga kojeg je vodila Nejra Veljan predstavnica Atlanske inicijative, uz prisustvo Danijela Hopića, predstavnika IOM-a za monitoring i evaulaciju, članovima Udruženja je predstavljen širok spektar aktivnosti, taktika, vježbi i radionica koji će im u značajnoj mjeri olakšati provođenje započetog Projekta ali i biti snažna podrška u narednim aktivnostima. Tako su se članovi „Udruženja 5+“ upoznali sa osnovim pojmovima i pravilnim korištenjem terminologije o prevenciji radikalizma i nasilnog ekstremizma, radu sa pojedincima i porodicama koje su u riziku od radikalizacije, o prevenciji nasilnog ekstremizma, reintegraciji radikaliziranih osoba u društvo, te o  online radikalizaciji.

Članovima Udruženja  je tom prilikom predstavljen strip koji govori većem dijelu navedenih problema na sasvim drugačiji i poseban način. Sam strip će biti predmet dijela Projekta „Hrabrost je izabrati nenasilje” kojeg će facilitatori Udruženja  predstaviti učenicima osnovnih i srednjih škola koje učestvuju u ovom projektu.

U projektu “Hrabrost je izabrati nenasilje” koji se implementira na području Cazina, Bihaća, Velike Kladuše, Bužima i Bosanke Krupe učestvuje oko 600 učenika, nastavnika, roditelja, pedagoga, psihologa i zaposlenih u Centru za socijalnih rad u nevedenim gradovima i općinama.

Projekt se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi IOM, uz finansijsku podršku USAID-a.

Trend radio/Berina Hušidić

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa