MARKETING

Održano takmičenje osoba sa invaliditetom u sklopu projekta „Vozim iako ne hodam“

Danas je na lokalitetu Transport u Velikoj Kladuši održano takmičenje u spretnosti vožnje automobilom za osobe sa invaliditetom kao dio projekta „Vozim iako ne hodam“. Na takmičenju su učestvovale osobe sa invaliditetom sa područja USK, a samo takmičenje se sastojalo u vožnji automobilom kroz nekoliko zadanih radnji.

„Cilj samog takmičenja je pokazati da osobe sa invaliditetom mogu ravnopravno učestvovati u saobraćaju, zbog toga smo i ovom projektu dali  ovakav naziv“, rekao je Alaga Hozanović predsjednik UO  Saveza udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize USK.

Projekt „Vozim iako ne hodam“ se realizira kroz dvije glavne aktivnosti. Prve aktivnosti su sprovedene u martu ove godine u velikokladuškim srednjim školama gdje su održane interaktivne radionice o sigurnosti mladih u saobraćaju. Kako nam je rekao Hozanović, cilj ovih radionica bilo je podizanje svijesti o važnosti provođenja saobraćajnih propisa i saobraćajne kulture prilikom upravljanja automobilom.

Drugi i završni dio projekta upravo je današnje takmičenje, a potrebno je istaći da se cjelokupan projekat finansira kroz grantovska sredstva Općine Velika Kladuša.

Izeta Durmić/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo